A hétvégén irigyelni fogjuk a szatmáriakat

Utcazenészek árasztják el a hétvégén Szatmárnémeti köztereit, beleértve a lakónegyedeket is. A muzsikusokat egy hippibusz fogja szállítani a helyszínek között.
Hirdetés

Már csak egyet kell aludni,és startol az első Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben. Pénteken a lakónegyedekben felállított kisszínpadokon hangolják a népet, szombaton és vasárnap pedig a városközpontba költözik a fesztivál.  

A bluestól kezdve a hip hopon át egészen az akusztikus muzsikáig mindenféle zenei stílus helyt kapott a programban, érdemes átbogarászni a programot. A 16-os lakónegyedben az Universului sétányon, a 15-ös lakónegyedben a Milcov sétányon, a Carpati 2 lakónegyedben a Ganea utcán, az István-téren és a Coposu sétányon keressék a zenészeket – akik tiszteletben tartva a lakók nyugalomra való igényét, este 21 óráig zenélnek. 

Szombaton a fesztivál a Szabadság (Libertatii) térre, a központi parkba és a környező sétányokra költözik, ahol bukaresti, budapesti, kolozsvári, nagyváradi és természetesen szatmári zenekarok lépnek majd fel. A Tűzoltótorony tövében egy érdekesnek ígérkező flashmobbal várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Vasárnap 11 órától indul a zenebusz a fellépőkkel a városközpontba, ahol a közönség szavazhat. Tudniillik a benevezett zenekarok nemcsak jókedvükben muzsikálnak, hanem meg is mérkőznek egymással a szatmáriak szimpátiájáért, valamint az ezer eurós fődíjért. Hogy kinek sikerül nyerni, az a 18 órától kezdődő díjkiosztó ünnepségen derül majd ki. A szervezők ide invitálják a város valamennyi zenészét és hangszertulajdonosát, hogy legyenek részesei egy különleges zenei produkciónak: mindenki a saját hangszerével fog eljátszani egy jól ismert dalt. Ezt egy jam-session maraton követi, melyben szintén több tucat zenész játszik majd együtt.

A rendezvény szervezői, a Szatmári Fiatalok Kulturális Egyesülete és a NetMusic School az esemény hivatalos honlapján már közzé is tették a fesztivál 3 napjának részletes programját. 

Hirdetés