Szabadlábra helyezték Gigi Becalit

Jó magaviselet miatt öt napig friss levegőt szívhat a dúsgazdag futballmecénás.
Hirdetés

Kedden elhagyta a Konstanca megyei, Poarta Albă-i börtönt Gigi Becali, aki öt napra kapott kimenőt – tudta meg a Mediafax. A 254/2013-as törvény értelmében azok az elítéltek, akik jó magaviseletről tesznek tanúbizonyságot, zokszó nélkül elvégzik munkájukat, vagy részt vesznek a börtön nevelési, egyházi, kulturális, terápiás, stb. programjain, évente legkevesebb öt, legtöbb 25 napra elhagyhatják a fegyházat.  

Arról, hogy az elítélt hány napot kap, a Büntetés-végrehajtási Intézetek Országos Igazgatósága dönt. A szabadlábra-helyezést több szempont is meghatározhatja, például az, hogy van-e családja az elítéltnek,vagy a börtönből kijutva milyen reintegrációs esélyei vannak. Az elítéltnek számot kell adnia, hogy hova távozik, milyen útvonalon, és mennyi pénz áll a rendelkezésére a kinnt töltött idő alatt.
 
Gigi Becali idén májusban kapott már egy szabad napot jó magaviseletért, akkor betartotta a Büntetés-végrehajtási Intézetek Országos Igazgatóságának szabályait. Az egy napot otthonában töltötte, valamint látogatást tett a temetőben, nagynénje sírjánál.
 
A Steaua labdarúgócsapat finanszírozója – a Mediafax tudomása szerint – az Ilfov megyei Pipera településen található otthonában fogja tölteni az öt napot.
 
Az üzletembert tavaly október 29-én rabosították: három és fél éves börtönbüntetést rótt ki rá a Konstancai Törvényszék

Fotó: www.stiripesurse.ro

Hirdetés