Mégsincs gáz: elég gáz érkezik

Szeszélyes szűzlányként viselkedik a Gazprom. Most éppen mégsem akarja csökkenteni a Románinának szállított földgáz mennyiségét.
Hirdetés

Szórakozik Romániával a Gazprom: az orosz energetikai cég közölte, hogy hétfői bejelentésével szemben mégsem csökkenti keddtől tíz százalékkal az országnak szállított földgáz mennyiségét. Ezt Răzvan Nicolescu energiaügyekért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be kedden.

Nicolescu szerint a Gazprom nem indokolta egyik döntését sem, de várhatóan a közeljövőben gyakran lesznek hasonló események, mivel Moszkva ezzel akar elbizonytalanítani egyes európai országokat.

Mint arról beszámoltunk, a Gazprom pénteken ugyancsak indoklás nélkül öt százalékkal csökkentette a Romániának szállított földgáz mennyiségét, majd szombaton ugyancsak indoklás nélkül visszaemelte azt.

A román illetékesek szerint az ország lakosságát az orosz szállítások teljes leállása sem érintené, még zord tél esetén sem, mivel Románia jelentős tartalékokkal rendelkezik, és a saját kitermelése is jelentős.

 
 

Hirdetés