Emeld művészettel a pulzusszámod!

Ha kíváncsi vagy a kortárs művészetek lüktetésére, akkor a PulzArton a helyed.
Hirdetés

Színházi, irodalmi, zenei és képzőművészeti rendezvényeket kínál a II. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál, amelyet szeptember 11. és 14. között rendeznek Sepsiszentgyörgyön. A Tamási Áron Színház és a helyi polgármesteri hivatal által szervezett fesztivál a játék, a játékosság jegyében zajlik, a meghívott előadások többsége pedig a színházhoz kötődik.

 
Fotó: Facebook/PulzArt, Vargyasi Levente
 
Többnyire olyan produkciókat hívtak meg, amelyek ritkábban elérhetők az erdélyi közönség számára. A pulzArt a fiatal pályakezdő művészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít. A tavalyi részvétel után visszatér Sepsiszentgyörgyre Nagy József magyarkanizsai származású rendező-koreográfus-táncművész, aki a JEL Színház Woyzeck című előadását hozza el. Ez a produkció 2006-ban elnyerte az Európai Színházak Szövetségének Taormina nevű Európa-nagydíját. A fesztiválon részt vesz a bukaresti Odeon Színház, a Bárka Színház, a helyi Tamási Áron Színház, az M-Studio és az Osonó Színházműhely, valamint Fehér Ferenc táncművész és koreográfus két produkciója tekinthető meg.
 
 
 
A pulzArt idén nulladik nappal bővül, így a rendezvénysorozat már szerdán elkezdődik Feldmár András Az elme játéka – játék az elmével című online előadásával. Az irodalomkedvelő közönség találkozhat Mircea Cartarescu és Doina Rusti román írókkal, Kukorelly Endrével, Tompa Andreával és György Attila csíkszeredai íróval.
 
Csutak Magda, Mátyás László képzőművészek, Henning János és Kiss Bence fotóművészek kiállításai, valamint Cári Tibor és Baczó Tünde performansza is megtekinthető, esténként pedig koncertek lesznek. Koncertezik többek között Lajkó Félix, az Irie Maffia, Alexandru Tomescu és a The Qualitons is. 
 

Hirdetés