Kaláka a székely Twin Peaks-ben

Népi feredő épült Zalánpatakon, de úgy, hogy Károly herceg ne lássa. Székely film noir rengeteg munkáról, elképesztő epizódokkal és gyógyíthatatlan szereplési vággyal küzdő tanácselnökkel.
Hirdetés

Van egy szabad órád? Készítsd elő a projektort (na jó, képernyő is megteszi), pattogtass kukoricát, és indítsd el Egyed Ufó Zoltán leghosszabb, egészestés képriportját a szöveg alatti, piros linken.

Főszerepben Herczeg Ági jó boszorkány, a kalákamozgalom anyja, a pocakos polgármester, aki jószándékkal telve akadályozza a fürdőépítést, és a rengeteg munka. Epizódszerepekben múlhatatlan érdemeket szerez egy közeli telek tulajdonosa, aki pert indít (vagy mégsem), egy főkalákás, aki a mofettából kétszer is a sürgősségre kerül, egy bajszos megyei tanácselnök, a vega–húsevő kirekesztősdi és az ismeretlen tettes, aki éjszakánként vízzé változtatja a generátorban a benzint.
 
Előzetes: az Ars Topia Alapítvány 2001 óta kalákázik Székelyföldön magyarországi és székelyföldi fiatalokkal, tájépítészekkel. A borvizes népi feredők megépítése érdekében helyi cégekkel, önkormányzatokkal, magánszemélyekkel működik együtt. Azok a kalákák a legsikeresebbek, ahol a helyi lakosok is beszállnak az építésbe, utána használják és karbantartják a medencéket, mofettákat.
 
Miután Hargita megyében túlzottan rászállt a politika, átjöttek kalákázni Háromszékre. Most épp abba a félreeső faluba, ahol Károly wales-i herceg vásárolt be hagyományos parasztházból. Itt sem úszták meg a politikusokat, de ez inkább derüljön ki a képriportból.
 
Kellemes mozizást!

Hirdetés