Kulturális miniszter lehet Szabó Ödön?

Ha nem kell Biró Rozália Traian Băsescu államfőnek, akkor Szabó Ödönt küldi az tisztségbe az RMDSZ? Egyelőre csak sajtóinformáció, de már sokszor tapasztalhattuk, hogy szél fuvatlan nem indul.
Hirdetés

Dakota mondást idézve válaszolt kedden Szabó Ödön képviselő a Maszol.ro portál azon kérdésre, hogy vállalná-e a kulturális miniszteri tisztséget, ha felkérnék erre. „A folyón akkor kell átkelni, amikor odaér az ember. Én pedig nem vagyok még semmilyen folyónál” – jelentette ki a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke. A politikus arra utalt, hogy jelölése egyelőre csak a sajtóban merült fel.

Szabó Ödönt azok után kereste meg a portál újságírója, hogy az RMDSZ főtitkára aznap a Transindex.ro hírportálnak azt nyilatkozta: nem zárja ki, hogy a képviselő legyen az új miniszterjelölt, miután az államfő elutasította Biró Rozália kinevezését. „Szabó Ödön humán értelmiségi, történész, illetve nagy tapasztalattal és rutinnal rendelkező politikus. Véleményem szerint, más RMDSZ-es politikusok mellett, ő is el tudná látni a kulturális tárca vezetését. A jelölésről még nem született sem formális, sem informális döntés” – jelentette ki Kovács Péter.

Hirdetés