Mellésújtottak az aktivisták

Mi se szeretjük, ha magánprofitért bérlik ki, zárják le a köztereket, de valaki szóljon a militáns civileknek, hogy a KMN nem pénzben termeli a profitot.
Hirdetés

Szétrötyögtem az agyam, amikor egy hete kolozsvári civilek úgy tiltakoztak az ellen, hogy magánjellegű, profitorientált események hirdetései foglalják le például a Deák Ferenc / Eroilor utca elejének sétálórészét, hogy explicite ráfújták ezekre a magánérdeket. Sőt képeslapokká konvertálták az új köztéri látványosságokat. 

De ha már maguktól nem tudják, hogy a Kolozsvári Magyar Napok nem magánjellegű, nincs benne profit, nem zárja le a köz terét, és minden programpontja ingyenes, akkor valaki gyorsan mondja meg nekik.
 
Mert ez a tiltakozás (Köztér = Magánjövedelem) így nemcsak röhejes, de antipatikussá teszi a korábbi szimpatikus akciókat is, amelyeket a közterek lezárása és ideiglenes, magánjellegű kisajátítása ellen hirdettek. 
 
Ha a tiltakozás civil akció, a Kolozsvári Magyar Napok legalább akkora civil akció. Nem kéne az egyik kinyírja a másikat, még ha a másik élvezi is a városháza támogatását.

Hirdetés