Kolorvári multiklúzsti

And yet another fest. Ha már a neve is angol, a város nevét kivéve. Szóval: és még egy feszt: Kolozsvár színei.
Hirdetés

A Filmért és az Urbánus Kultúráért Egyesület (szóval a TIFF házasok) és a SHIFT – Transilvania Art Group idén másodszorra szervezi meg a Colours of Cluj néven futó multikulti fesztiválkát, augusztus nyolcadika (vagyis ma) és tizedike (vasárnap) között.

A feszt első markáns jellemzője, hogy csak és kizárólag szabadtéren zajlik. Négy helyszín van: Fellegvár (me’ ott jó a mindenféle fű), Fő tér (me’ mégis ez Kolozsvár fő kulturális tere), Deák Ferenc utca (Petru Gróza, régi kólozsváriaknak) és a TIFF Ház (me’ a kellemest össze kell kötni a hasznossal, okosan). Ez remek. Csak eső ne essen, me’ akkor multikulti bukta van.

A második jellemző: a feszt nagyon interaktív. A legtöbb program olyan, hogy az arra járó jedermann beleszólhat, nyúlhat, festhet, szúrhat, bújhat. Ezt kajálják a hétvégi népek, különösen, ha ötletes. Az idei fesztivál címszava: re-crează. Vagyis: re-kreálj, hehe. Minden bizonnyal igen rekreatív lesz.

Azért lesznek non-interaktív dolgok is: színház, koncertek (Fanfara Transilvania, Basska, stb.), filmvetítés, ami még belefér.

A részletes programot minden színesedni vágyó megtalálja itt

Hirdetés