Oszkááár könyvespolca sok mindent elbír

Kortárs magyar irodalomra, slam poetryra vagy régi vágású irodalmi felolvasóestre vágysz? Netalán egy kocsma füstös félhomályában feledkeznél bele egy mély hangú költő szavalatába? Szerencsére Oszkááár könyvespolca sok mindent elbír.
Hirdetés
Hétfőtől vasárnapig, naponta három-négy irodalmi találkozó színesíti a Kolozsvári Magyar Napok amúgy sem szürke programját. Az Erdélyi Magyar Írók Ligája többek között meghívta Bréda Ferencet, Oravecz Imrét, Papp-Für Jánost, Potozky Lászlót, a Hévíz folyóirat, a Magyar Napló, továbbá a Mozdonytűz című antológia szerzőit egy-egy ígéretes író-olvasó találkozóra.  Hétfőn Laczkó Vass Róbert színművész Szép András és Szép Bálint zenészekkel, valamint Nagy Noémi Kriszta népdalénekessel közreműködve Kányádi Sándor által átköltött máramarosi jiddis népdalokat mutat be, míg kedden Szép András zongoristával közösen lép a közönség elé.
 
 
A Kolozsvári Akadémiai Könyvtár és az Erdélyi Református Egyházkerületi Levéltár a kolozsvári könyvkiadás négy évszázadát mutatja be egy kiállítás keretében, a Szentimrei Alapítvány pedig a „régi” kolozsváriakra emlékezik a New York Kávéházban.
 
A II. Erdélyi Slam Poetry Bajnokság döntőjére kedd este kerül sor szintén a New York Kávéházban. Meghívott slammerek: Süveg Márk (Saiid, AKPH) kétszeres magyar országos slambajnok, Gábor Tamás (Indiana) kétszeres magyar országos team slam bajnok.
 
 
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Toót-Holló Tamás kőmisztérium-trilógiáját mutatja be, és még mindig csak a szerdai programnál tartunk. Versben élő találkozásokra invitál az ŐszinTE versszínház a Györkös Mányi Albert Emlékházban. Csütörtökön már a Szabédi Emlékházban nyílt napozhatunk.
 
A Kriterion Könyvkiadó és a Kincses Kolozsvár Egyesület délvidékről vár vendégeket pénteken. Itt lesz Mák Ferenc író, Léphaft Pál újságíró és karikaturista, Sipflis Zoltán tévészerkesztő. 
 
 
 
Végül, de nem utolsó sorban a Kolozsvári Magyar Napok utolsó napján, vasárnap 16 órától a New York Kávéházban a Hungarorím együttes Múlandóság vagy öröklét címmel mutat be verses-zenés irodalmi montázst.
 

Az irodalmi rendezvényekről bővebben itt olvashatnak.  

Fotó: Facebook/magyarnapok

Hirdetés