A magyar napokon degeszre tömhetjük magunkat kultúrával

Már a tavalyi Kolozsvári Magyar Napok is izgalmas művészeti programpontokat kínált a kultúrára éhezőknek, idén azonban még változatosabb a „menü”.
Hirdetés

Összeszámoltuk: összesen 28 kiállítás közül szemezgethetnek az érdeklődők, és megállapíthatjuk, mindegyik finomság kiadós szellemi tápláléknak ígérkezik. 

A felhozatal között találunk szabadtéri és beltéri szobrászati kiállítástól kezdve performansz fesztiválon és fotótárlatokon át festészeti, kisplasztikai, grafikai és egyéb képzőművészeti kiállításokat egyaránt. 

Idén is megcsodálhatjuk a rendezvény egész ideje alatt Bartha Ernő szénaszobrait Magyarfenes határában. Ínyenceknek ajánljuk a Szépművészeti Múzeumot, ahol Kádár Tibor A táj és emberek című kiállítását tekinthetjük meg szombaton, augusztus 16-án, délután 5 órától. Ugyanezen a helyszínen egy nappal később, szintén délután 5 órától az MTI Magyar szemmel a világ című fotókiállítását járhatjuk végig. 

Az MTI/MTVA fotósai is kiállítanak

Ismét izgalmas helyszínnek ígérkezik a New York Szálló, ahol augusztus 18-án, délután 3 órától performansz fesztivált tartanak. Ha az ifjú generáció munkáiból is ízelítőt szeretne kapni a kíváncsi a látogató, a Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum képzőművészeti tagozatának tárlata kiváló alkalmat teremt erre. 

Hirdetés

További kiállító helyszínek: a Pata utcai református templom Fehér Galériája, az Erdélyi Kézmíves Céh irodája, a Ferenc-rendi kolostor refektóriuma, Magyarország Konzulátusának földszinti rendezvényterme, a Quadro Galéria, a Korunk Galéria, a Lutheránus Püspökség Reményik Sándor Galériája, a Minerva Galéria, az Insomnia Kávéház, a Haza Sólymai Galéria, EME-székház, Szabók bástyája, The Soviet, a Református Kollégium udvara, Egyetemiek Háza, a Sapientia EMTE épülete, a Barabás Miklós Galéria, Kolozsvári Állami Magyar Színház.

Tóth Lászlót az erdélyi művészet egyik legjelentősebb újítójaként tartják számon.

Hirdetés