Gyomrosok és pöcsözések Tusványoson

Ki kit ütött meg Tusványoson? Ki a pöcs? Ki kit akar lefejelni? Katt, és minden kiderül.
Hirdetés

Történt, hogy a tusványosi előadását követően távozó Orbán Viktor kíséretében levő Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke könyékkel gyomron ütötte a Magyar Nemzet fotósát. Tóth Tibor fotóriporter a mögötte állva fényképező Haáz Sándornak tántorodott, aki így önmagát verte fejbe a gépével.

Ezt követően a Magyar Nemzet szerint a következő dialógus hangzott el:

Tóth Havasinak: Ezt nem kellene csinálnod!
Havasi: Miért, akkor mi lesz?
Haáz Havasinak: Lefejellek, te pöcs!

Haáz Sándor verziója némileg eltérő:

„Tóth kérte Havasit, hogy ne lökdösse. Havasi megkérdezte, hogy mert akkor mi lesz? Akkor mondtam, hogy lefejelünk. Mire Tóth ismét kérdezett, hogy miért csinálja ezt Havasi mindig. Ekkor mondtam én, hogy mert egy pöcs. De azelőtt Tóth Tibit nekem lökte.”

Öt nap kemény munka után elborulhat az ember agya, ha zavarják munkavégzés közben, mondja Haáz, aki az incidens után bocsánatot kért a sajtófőnöktől, Tusványos szervezőinek kérésére.

A napilap szerint Havasi „otrombán” viselkedett, Haáz pedig „adekvát” választ adott neki. „Ahogy Székelyföldön fogalmaznak: amilyen az adjon Isten, olyan lesz a fogadj Isten!” – írják a közleményben.

Hirdetés

Az incidensről először Lukács Csaba írt a Magyar Nemzetben, azt állítva, hogy a miniszterelnök sajtósa „fizikailag is inzultálta kollégánkat, miközben az lenne a dolga, hogy segítse a munkájukat végző újságírók tevékenységét. Mi a magunk részéről jeleznénk: a bunkóság, az agresszivitás, de még a lihegő szervilizmus sem tartozik a polgári, keresztény, konzervatív erények közé”.

Válaszul Havasi Bertalan közleményt adott ki, amelyben elutasítja a vádakat.

A sajtófőnök közleményére reagált a Magyar Nemzet az incidens részleteivel.

Hirdetés