Pillepalackokon is átkelhetünk a Bégán

Felavatták a világ legnagyobb flakon átkelőjét Temesváron. Siessen, aki ki akarja próbálni, alig két hétig fog állni.
Hirdetés

Felavatták szerdán a világ legnagyobb pillepalack hídját Temesváron – összesen 104 502 flakont használtak fel az átkelő megvalósításához. Az Eco Stuff Románia képviselői és a helyi önkéntesek bő egy hónapon át dolgoztak a megaprojekt megvalósításán. A híd természetesen a Bégán áll, az ortodox katedrális mögött.

„Reméljük, hogy bekerülünk a Guiness rekordok könyvébe” – szögezte le az avatóünnepségen Nicolae Robu polgármester, emlékeztetve, a rekordot tartó átkelő mindössze 40 ezer pillepalackból készült. Az elöljáró ugyanakkor elmondta, a performanszon túl, a projekt jelzés is akar lenni a lakosság felé, hogy szelektíven gyűjtsék a flakonokat. „Bűn szennyezni vizeinket, vagy másfelé eldobni a palackokat” – mutatott rá Robu.

A projekt megvalósítása egyébként mintegy 10 ezer euróba került, amiből 4500 eurót adományként kaptak, a többit az Eco Stuff biztosította. A számoknál maradva, összesen 100 körül alakult a részt vevő önkéntesek száma, akik közül 10-15-en állandóan közreműködtek a híd elkészítésében.

A rekord hitelesítéséhez elküldik a teljes dokumentációt a Guinesshez, az a megvalósítási folyamat valamennyi szakaszában készített fényképeket is tartalmazni fogja, mintegy bizonyítandó, hogy mennyi pillepalackot használtak fel. Azért egyébként a távkommunikáció, mivel a projekt kezdeményezőinek nem volt 6 ezer eurójuk, hogy az elbíráló bizottságot lehozzák a Béga-parti városba.

A híd két hétig marad jelenlegi helyén, ezalatt számos kulturális és művészeti eseménynek ad majd helyet.

Kép: Adevărul

Hirdetés