Lesz-e még Kolozsvár Cluj-Napoca?

A MOST-ACUM csoport szerint korai lenne pezsgőt bontani. Szerintük Boc foggal-körömmel fog küzdeni a háromnyelvű tábla ellen.
Hirdetés

Az elmúlt évek egyik legjelentősebb civil kisebbségügyi eredményének tartja a MOST-ACUM csoport a European Committee Human Right Hungarians Central Europe Alapítvány által megnyert pert, de véleményük szerint ez a meccs sem lejátszott. Mint a Maszol.ro megkeresésére megfogalmazták, Emil Boc valószínűleg minden befolyását felhasználja majd, hogy akadályozza a két- vagy háromnyelvű tábla kihelyezését, amivel ismét politikai szűklátókörűségét bizonyítja. Szerintük az, hogy az alapítvány jogi úton próbálkozik, fontos üzenet a választópolgárok számára is. „Ismét kiderült, hogy politikusaink, akik a magyar érdeket szolgálják, nem használtak ki minden lehetőséget” – jegyezték meg.

Mint ismeretes, a csoport június végén helyezett ki magyar és német nyelvű helységnévtáblát Kolozsvár határában a hivatalos, román nyelven szereplő alá, amelyet néhány napon belül eltávolítottak a hatóságok. Mint akkor is emlékeztettek, Emlékeztetnek, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás értelmében van lehetőség hivatalos többnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére. Példaként Nagyszebent és Segesvárt említették. 

Hirdetés