Jézus Krisztus Kolozsváron

Szupersztár a Kolozsvári Magyar Napokon! Főként amatőrökkel állítják színpadra a rockoperát, és ingyen nézhetjük majd.
Hirdetés
Nagyjából 70 fős stáb dolgozik már három hónapja azon, hogy augusztus 20-án megnézhessük a Jézus Krisztus Szupersztár című rockoperát – Kolozsváron, Erdélyben, sőt Romániában is élőben most először
 
Ami azért nagy szám, mert olyan énekesi teljesítményeket igényel, hogy az előadást eddig csak kulturális intézmények (színházak, operaházak) vállalták be, ez az előadás viszont nagyrészt önkéntes amatőrökkel készül – tudtuk meg a Krónika riportjából.
 
A kolozsvári Szupersztárt Jancsó Hajnal rendezi, Hary Judit az előadás zenei vezetője. Három meghallgatást tartottak egyetemeken, iskolákban, így szedték össze a kórust, amely nagyon színes lett: hivatásos, félhivatásos és énekelni nagyon szerető amatőrökből áll.
 
Az eredeti elképzelés szerint magyarul adták volna elő Andrew Lloyd Webber rockoperáját, végül az eredeti angol változatnál maradtak.
 
Jézust Răzvan Krivach alakítja, Judást Dudu Isabel. Mindketten országosan elismert rockmusical-énekesek és legalább 10–15 éve űzik ezt a szakmát. Pilátus szerepét a kolozsvári Fóris-Ferenczi Gábor játssza.
 
A belépés díjtalan lesz, de az egész előadás összköltsége több mint ötezer euró. Egyelőre alapítványok támogatják, de további szponzorokra van szükség, akik például itt jelentkezhetnek.
 

Ha kíváncsi vagy, hogyan szúrt ki Webber az énekesekkel, kattints az alábbi linkre. 

 

Fotó: Jancsó Noémi Egyesület Facebook-oldala

Hirdetés