Automatikusan drágul a UPC kábeltévé

Egy kis extra foci miatt, amit egy hónapig ingyen kaptak az előfizetők, de aki nem mondja le, az augusztustól tíz lejjel többet fizet.
Hirdetés

Riválisának cselére hívja fel a tévézők figyelmét az RCS & RDS kábelszolgáltató az általa működtetett Digi24 hírtévé honlapján. 

A UPC ugyanis egy hónapja minden kábeltévés előfizetéshez csatolt egy extra futball opciót, amely az első hónapban ingyenes. Előfizetőit viszont nem kérdezte meg, hogy kérik-e. 
 
Ők most kapják postán az értesítést, hogy ha le szeretnék mondani az extra opciót, akkor ezt külön kell kérniük, máskülönben augusztustól automatikusan kiszámlázza nekik a UPC az extra tíz lejt.
 
A Digi24 szerint ez a romániai focibajnokság közvetítési jogaival függ össze, amelyre eddig versenytárgyalást hirdettek, most viszont közvetlen tárgyaláson adták a brit tulajdonú Intel Sky Broadcasting cégnek a következő öt évre. 
 
Az elmúlt években a jogokkal az RCS & RDS kábelszolgáltató öt sportcsatornája rendelkezett. A szolgáltató a Digi24 szerint több mint 150 millió eurót fizetett értük, ennyivel szponzorálta a klubokat és a bajnokságot, a közvetítésekért viszont nem kért felárat az előfizetőitől.
 
Az Intel Sky és a UPC júniusi tárgyalásai után a fanatik.ro sporthonlap még úgy tudta, a UPC előfizetőinek plusz 7 lejbe kerül majd, ha a tévében akarják nézni a romániai labdarúgást.

Hirdetés