Magyar rendezvényeket várnak az ififőváros-projekthez

Csak tessék, csak tessék! Aki elég kreatív, és magyar rendezvényeket szervezne Kolozsvárott az ififőváros-projekt keretében, azt most megdobják egy kis pénzzel. A jófej gazdag nagybácsi szerepében az RMDSZ.
Hirdetés

Szervezékeny egyének, figyelem: pénzt dobott fel az RMDSZ a kolozsvári ifjúsági programok megszervezésére. A pályázat keretében a szövetség idén 75 ezer lejjel támogatja a Kolozsvár számára 2015-re megítélt Európa Ifjúsági Fővárosa címhez kapcsolódó programsorozatot előkészítő magyar eseményeket.
„A kiírás az olyan, 2014-ben megvalósuló programokat helyezi előtérbe, amelyek által a szervezetek fel tudnak készülni a jövő évre, annak érdekében, hogy minél látványosabban és eredményesebben mutassák be a régió magyar vonatkozású gazdaságát, kultúráját és hagyományait” – idézte az RMDSZ hírlevele Kovács Pétert, a szövetség főtitkárát.
A főtitkár hozzátette: a beérkező pályázatok elbírálása az ifjúsági szervezetek bevonásával történik. A támogatásra olyan erdélyi magyar szervezetek pályázhatnak, amelyek gazdagabbá tudják tenni a kolozsvári ifjúsági főváros magyar programkínálatát.
Bodor László, az RMDSZ ifjúsági ügyekben illetékes főtitkárhelyettese a célok közt említette egy olyan „érvényesülési keret” kialakítását, amelyet a magyar fiatalok 2015 után is hasznosíthatnak.
Olyan programok támogatására lehet szeptember 30-ig pályázni, amelyek 2014 júliusa és decembere között valósulnak meg. A pályázati felhívást az RMDSZ honlapján tették közzé.
Az RMDSZ a romániai magyar nemzeti közösség képviselőjeként kap támogatást a román költségvetésből, melynek évről évre mintegy 20 százalékát osztja ki pályázati úton. A magyarságnak 2014-re megítélt támogatás értéke 18,5 millió lej volt.

Hirdetés