Jogerős: le kell venni a magyar zászlót

Jól bírta a támadásokat, de úgy tűnik, hogy csak eddig lenghetett a magyar zászló Csíkmadarason.
Hirdetés

El kell távolítani a magyar zászlót Csíkmadaras polgármesteri hivataláról, döntötte el a Marosvásárhelyi Táblabírság. A jogerős ítélet nyomán Adrian Jean Andrei prefektus írásban szólította fel Bíró Lászlót, Csíkmadaras polgármesterét arra, hogy azonnal távolítsa el a nemzeti lobogót. – Ha nem teszi meg, a táblabíróság közigazgatási bírságot róhat ki, ha pedig ezt követően sem hajtja végre az ítéletet, bűnvádi eljárás indulhat ellene – jelentette ki a prefektus az Agerpres hírügynökségnek.

Az RMDSZ színeiben megválasztott Bíró László az MTI-nek elmondta: várja a táblabíróság ítéletének az indoklását, hogy eldönthesse, mit tegyen. Hozzátette, azt fontolgatja, hogy lemond a tisztségéről, de nem veszi le a zászlót.

A csíkmadarasi községházán 2008 óta lobog a piros-fehér-zöld zászló. Bíró Lászlót 2013 februárjában 4000 lejre bírságolta meg a prefektus a szimbólum miatt. A polgármester fellebbezése nyomán a törvényszék 2500 lejre csökkentette a bírság összegét. A polgármester adományokból kifizette a bírságot, és le is vette a zászlót, de – mint korábban nyilatkozta – „mosás és vasalás után” újra kitűzte azt. Kérdéses, hogy most sor kerülhet-e erre…

Fotó: szekelyhon.ro

Hirdetés