Lehallgatási botrányban a CNA elnöke

Ééés Traian Băsescu államfő öccsének ügye után máris itt az újabb lehallgatási botrány. Főszereplője stílszerűen az audiovizuális tanács elnöke.
Hirdetés

Újabb lehallgatási botrány tört ki a romániai közéletben, miután olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke arról beszél: bizonyos csatornákat kiemelt elbánásban kell részesítenie.

A hangfelvételt a Realitatea hírtelevízió tette közzé, és az hallható rajta, amint Laura Georgescu CNA-elnök arról panaszkodik, hogy Georgică Severin, a szenátus művelődési bizottságának kormánypárti, szociáldemokrata elnöke nyomást gyakorolt rá, hogy megszólalási lehetőséget biztosítson a számára, illetve, hogy kedvező elbánásban részesíti a kormányhoz közel álló, sőt a kormány hivatalos szócsövének számító România TV-t. Egy másik felvételen valakit arra próbál rábeszélni, hogy öt laptoppal támogassa meg az intézményt.

Severin Georgescu lemondását követelte, a képviselőház művelődési bizottsága pedig szerdán meghallgatásra idézte be a CNA-elnököt. Gigel Ştirbu, a bizottság elnöke szintén Georgescu lemondását követelte, egyúttal arra volt kíváncsi, kivel beszélt Georgescu az elmúlt napokban.

A CNA elnöke a szerdai meghallgatást követően azt mondta, a hangfelvételeket manipulálták és megcsonkították, az általa mondottakat kiemelték a kontextusukból, hogy befeketítsék őt.

A bizottság amúgy teljesen hiába hallgatta meg, a parlament ugyanis nem mozdíthatja el a helyéből.

 

Hirdetés