Ilyen az, amikor az egyház felken

Gondolkodott-e valaha azon, mit jelent, amikor az egyház felken? Mondjuk valakit a trónra. Vagy valamit a falra. A mémgyár erre pörgött rá.
Hirdetés

Úgy kezdődött, hogy a Román Ortodox Egyház (BOR) pátriárkája, Dániel felszentelte az egyházi tévé és rádió, a Trinitas egy újabb, ráadásul hiper-szuper stúdióját. Amelyről az egyházi hírportál, a basilica.ro közzétette ezt a képet:

Dániel felszentel
 
Mire az internet népe, legalábbis az a 95 százalék, amely nem járatos a modern ortodoxiában, hangosan felröhögött. Beindult a mémgyár, és ezek a darabok pörögtek le a futószalagról.
 
Isten báránya
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
Két napra rá az egyház megelégelte a közröhejt, és úgy gondolta, itt az ideje felvilágosítani az internet tudatlan népét, miért használ Dániel pátriárka olyan hengert, mint a szobafestők. Azért, mert a szentelés két szent anyag szétszórásából áll: egyrészt szenteltvizet permeteznek szét bazsalikomcsokorral, másrészt szent olajat kennek ide-oda. 
 
Olyan helyekre is, amelyeket nem könnyű elérni. Ezért a BOR rendszeresítette a meghosszabbítható nyelű, hengeres olajkenőt. Ami a magyarázattól függetlenül továbbra is úgy néz ki, mint a szobafestők legfőbb fegyvere. És a festők nem bírnak leállni:
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 
Dániel felszentel
 
 

Dániel felszentel

 

 

Hirdetés