Távozik az Ifjúsági Főváros projekt motorja

Lemondott Farkas András, a SHARE Szövetség ügyvezető igazgatója. Ez a szervezet bonyolítja a Kolozsvár 2015 - Európa Ifjúsági Fővárosa pályázatot és programsorozatot.
Hirdetés

 Benyújtotta lemondását a SHARE Kolozsvár Szövetség ügyvezető igazgatója, Farkas András – írja a Transilvania Reporter a lemondást bejelentő nyílt levélre hivatkozva, amely szerint Farkas döntése végleges, nem kívánja megmásítani.

Farkas András a Pont Csoport pályázati tanácsadó alapítója és elnöke, ő kezdeményezte és nyerte meg a Kolozsvár Ifjúsági Főváros pályázatot, és hozzá kapcsolható az egésznek az alapkoncepciója is, amelyet a Share (Megosztás) szlogen tömörít.
 
A SHARE Kolozsvár Szövetséget 31 civil szervezet alapította a 2015-ös ifjúsági főváros programsorozat lebonyolítására, jelenleg 45 szervezet a tagja. Nemrég kapott használatba Kolozsváron egy főtéri ingatlant székhelynek, és jelentős mennyiségű közpénzt, idén mintegy 300 ezer lejt kezel.
 
A helyi sajtó utoljára azért cikkezett a Share Szövetségről, mert az nem nyújtotta be határidőre az ifjúsági stratégiát az egész Kolozsvár 2014-2020 közötti fejlesztési stratégiájáért felelős illetékesének. Idén márciusban pedig a Share elnöke, Vlad Pop szintén ügyvezető igazgatónak nevezte ki Farkas András mellé Bogdan Butát, az OmniPass diákigazolvány kezdeményezőjét. 
 
Share Kolozsvár
 
A Ziar de Cluj szerint rivalizálás folyt a tervezést és szakértőket preferáló Farkas és az eddig fesztiválokat szervező, kezdő diákönkéntesekre alapozó Buta között. 
 
Tegnap elküldött levelében Farkas András azt állítja, az utóbbi hónapok történései miatt mondott le. Egyfelől a szövetség nem úgy teljesít, ahogy ő szeretné, ő pedig tehetetlenségi űrben érzi magát, másfelől egy éves feladatot kapott, hogy hozza létre az Európai Ifjúsági Fővárosok Hálózatának stratégiáját és intézményi rendszerét. És olyan projektekkel szeretne ezután foglalkozni, amelyek eredményt is hoznak.
 
Farkas azt ígéri, lemodásától függetlenül az általa és a Pont Csoport által vállalt programokat mindenképp lebonyolítják az ifjúsági főváros programsorozat keretében, de a jövőben csakis jól meghatározott szerződés keretében tartja elképzelhetőnek, hogy együttműködjön a Share Szövetséggel.
 

Hirdetés