Zsíros ajánlat Dan Diaconescuéknak

Nagyon nagy szüksége van a PSD-nek a PPDD-re: rögtön felajánlottak egy miniszteri és négy államtitkári széket, s vidéken is jut egy-két alelnöki tisztség a megyei közgyűlésekben.
Hirdetés

Egy miniszteri és négy államtitkári posztot kap a kormányban a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) – számoltak be a hírtelevíziók hétfőn. A koalíciós szerződést a héten írja alá a PPDD a Szociáldemokrata Párttal (PSD). Dan Diaconescuék a határon túli románok hivatalát kapják meg, amelyet Simona Man, a PP-DD elnöke vezet majd, miniszteri rangban. Az intézményt jelenleg a szociáldemokrata Dragoş-Aureliu Marian-Stanoevici irányítja.

Emellett a PP-DD megkapja azoknak a megyei önkormányzatoknak az alelnöki tisztségét is, amelyekben a PSD-nek többsége van.

Amint arról beszámoltunk, Victor Ponta miniszterelnök és a PP-DD között egy hete kezdődtek az egyeztetések Diaconescu pártjának kormányralépéssel. Az ötlettől ugyanakkor nem túl lelkesek a szintén kormányon levő RMDSZ-ben, nemigen szeretnének egy fedél alá kerülni Dan Diaconescuékkal.

Hirdetés