Pénteki TIFFalók

Végre eljött. A napsütés és a meleg. És kivirul a TIFF is. Nyüzsögnek az emberek a tereken, terekben. Nyüzsgünk kicsit mi is. És megnézzük, mi az, ami szerintünk nézhető. Holnap, pénteken, június hatodikán.
Hirdetés

A második játék 

Kezdjünk tíz órakor, a Művészben. Corneliu Porumboiu új filmje focirajongóknak IS ajánlott. Mivel hogy a rendező apukája futballbíró volt. És 1988-ban bíráskodott egy Steaua-Dinamo meccsen. Azóta eltelt az idő jócskán. 25 év múlva újranézték a meccset, apa és fia. És ebből lett a 97 perces Al doilea joc (The Second Game) című film.

 

Csendélet

Következik a Győzelem mozi. Fél egytől vetítik Uberto Pasolini új filmjét,  a 87 perces Csendéletet (Natura moarta, Still Life). Az alapsztori ismerős. Van egy ember, akivel nem történik semmi. Aztán bekövetkezik valami, és emberünkkel elkezd történni a Zélet. Nem túl csábító. Viszont Uberto Pasolini stílusérzékében megbízhatunk. Remek filmeket készít. Ha másért nem, miatta érdemes. 

Philomena

Harmadik állomás a Diákművelődési Ház (Béke tér). Stephen Frears Philomena című, 97 perces filmjének második vetítése ez. Kezdési időpont: 14.00 óra. Egy anya elveszti a fiát. Kolostorba kerül. A fia Amerikába. Az anya 55 éven át keresi gyermekét. Hiába? Nem? Erről szól a film.

Szexshop

Hirdetés

A szieszta után nyolc óra a következő sarkalatos időpont. Ekkor adják ugyanis Scott Coffey Szexshop (Adult World) című, 97 perces filmjét, a Tiszti kaszinóban (na jó, Cercul militar). Van egy fiatal lány, aki költő akar lenni. Na de Amerikában sem megy ez csak úgy. A szülők megunják a verseket, és a lánynak dolgoznia kell. Történetesen egy szexshopban. Hogy egyeztethető össze a két világ? Erről mutat nekünk a rendező mozgóképeket. 

A bűn érintése

Next step: Művész mozi, fél tíz. Mindenki arról beszél néha, hogy jaj, jön Kína. Na de milyen is ez a Kína? Ha valaki erre kíváncsi, nézze meg Jia Zahangke új filmjét, A bűn érintését (O urma de păcat, A Touch of Sin). Egymásba csúszó történetek, figurák, mind-mind a Kína nevű gigászi kohóban. 

Légy

És akkor a holnapi nap csemegéje. Az utolsó állomás, a horror. Éjfél, Művész mozi. Becsület szavunkra, indiai horrorfilmet még soha nem láttunk. És 145 perces horrorfilmet sem. Tehát sok infónk nincs róla. De megnéztük az S. S. Rajamouli rendezte Légy (Musca, Fly) című dolgozat trélerét. És esküszünk, zseniális a film. Még nem írtuk ezt ki, de: must see!

Hirdetés