Halló, itt a jereváni rádió!

A legnagyobb baj az, hogy az alábbi viccek nem viccek. Egytől egyig aranyigazságok!
Hirdetés

A választás után nyugodjunk meg egy kicsit és nézzük, mint mond a folklór egy fájdalmas témáról… Én csak összegyűjtöttem ezeket.

 
1. kérdés: Igaz, hogy a PDL jobboldali párt?
 
Válasz: Igaz. Egyes ügyekben éppenséggel konzervatívvá vált, de ez csak azután következett be, hogy a PD(L) volt az egyetlen román párt, mely 1999-ben Bukaresten megtartotta a Szocialista Internacionálé Bizottságának összejövetelét. A még jobb hír pedig az, hogy egyetlen tag sem lázadt fel, amikor az Európai Néppárt felé kanyarodtak.
 
2. kérdés: Igaz, hogy a román jobboldal összes vezetője állami alkalmazott?
 
Válasz: Ebben nem vagyunk teljesen biztosak. De amit biztosan tudunk: több fizetési listán szerepelnek. Sőt: tűzbe merjük tenni a kezünket, hogy egyikük sem dolgozott egyetlen órát sem a magánszektorban.
 
3. kérdés: Igaz, hogy a PNL átmegy az ALDE-ból az EPP-be?
 
Válasz: Az EPP ezt nem erősítette meg, de garantálhatjuk, hogy nem ez az utolsó átállás. Az EPP csak egy megállóhely a PNL számára történelmi riválisa, a PNŢCD felé vezető úton.
 
4. kérdés: A román jobboldal hány vezetője volt tagja a Román Kommunista Pártnak (PCR)?
 
Válasz: Nem tudunk pontos választ adni. Azt azonban biztosan tudjuk, hogy a PCR volt a román jobboldal legjobb pártiskolája és nagyjából ennyi az egész, ami összeköti őket…
 
5. kérdés: MRU részt vett a választásokban?
 
Válasz: Nem tudjuk, de hallható volt a bölcselete: „Tudjuk, hogy a PSD-nél is milyen megsemmisítő volt a vereség” (MRU)
 
6. kérdés: Mi a legfőbb árulás?
 
Válasz: Az, amikor „Băsescu elárulta a băsizmust”. (Tapalagă)
 
7. kérdés: Mi a PMP?
 
Válasz: Még nem tudjuk biztosan, mi a PMP, de azt biztosra tudjuk mondani, hogy micsoda Udrea: „Băsescu potyalesője” (Pora)
 
8. kérdés: Igaz, hogy Elena pártja bejelentette, két számjegyű eredményt ért el és elcsalták az eredményét?
 
Válasz: Kénytelenek vagyunk néhány helyesbítést tenni. Nem „Elená”-é, hanem Traiané, nem „két”, hanem egy és nem „elvették”, hanem odaadták neki…
 
9. kérdés: Igaz, hogy a PSD baloldali párt?
 
Válasz: Kutatóink még keresik az erre vonatkozó nyomokat és bizonyítékokat, így még nem tudunk véleményt mondani. Azt azonban biztosan tudjuk, hogy jelen pillanatban ez az egyetlen koherensen és következetesen jobboldali párt Romániában, a legszokatlanabb jelenség pedig a következő: minél jobban fiatalodik, annál jobboldalibbá válik…
 
10. kérdés: Igaz, hogy Traian Băsescu és Victor Ponta a választási kampány során nagyjából 30.000 kilométert tett meg (együttesen)?
 
Válasz: Nagyon is igaz, minden megtett centiméter ismert. Ám van egy nagy ismeretlen: nem lehet tudni, hogy ki fizette a benzint és az útdíjat.

Hirdetés