TIFFalók 3.

13. TIFF, sokadik esőnap, hétfő. De kit érdekel, ami rossz, mennek a filmek, mi meg folytatjuk az ajánlókat. Ezt érdemes megnézni június másodikán.
Hirdetés

Reggel trendi film a téma. Helyszín: a Sapientia Egyetem Tordai úti épülete. Sacha Polak holland rendezőnő 68 perces filmje, az 

Új mellek 

(Țâțe noi, New Boobs) egyfajta egomozgó. A rendezőnő megtudja, hogy a mellrák génjét hordozza magában. És akkor most vágassa le a mellét megelőző csapás gyanánt, vagy mégsem?
 
Egy órakor Távol-Kelet a téma a Repcsiben (alias Florin Pjerszik). Yang Woo-seok új filmje, 

Az ügyvéd 

(Avocatul, The Attorney, 127 perc) egy ügyvédről szól, csodálatos módon. Aki egy barátnője fiát ügyvédelmezi. A fiút bezárták valamiért. És a börtönben biza megverik. Mit tesz ilyenkor egy ügyvéd? Kiderül a filmből.
 
TIFF ajánló
 
 
Fél négykor még mindig Távol-Kelet, szintén a Repcsiben. Fruit Chan 124 perces opusza, 

A következő éjszaka 

(Noaptea de după, The Midnight After) Hong Kongban indul egy hétköznapi éjjelen. Emberek, mikrobuszon. Alagút. Amikor bemennek, minden oké, amikor kijönnek, új világ van. Egy ember se mozdul, semerre. Miért? Nézzék meg!
 
Fél kilenc, Diákművelődési Ház, Béke tér. Ezúttal nem film. Koncert. Bălănescu kvartett. És 

Maria T, 

alias Maria Tănase. Ő az alapmotívum, belőle építkezik a világhírű kvartett. Én ugyan a Greenaway-féle Michael Nyman-darabokat szeretem Bălănescuék előadásában, de kétségtelen, hogy remek koncertélmény lesz. Megéri a pénzt.
 
 
 
 
Aki mégis filmre vágyik ebben az órában, menjen a Repcsibe, ahol fél kilenctől fergetegesnek ígérkező vígjátékot adnak. A horvát-szerb koprodukcióban készült, 96 perces 

A pap gyermekei 

(Copiii preotului, The Priest’s Children) egy Fabian nevű papról szól, aki igyekszik növelni a gyermekszületések számát a faluban, ahol él. Hogy hogyan? Hát ez a vígjáték alaphelyzete. A filmet rendezte Vinko Bresan.
 
Késő este az őrült filmek szerelmeseit várja a Művész mozi. Éjfélkor adják Yuichi Fukuda  japán rendező 90 perces, 

HK: Betiltott szuperhős

(HK: Supererou interzis, HK: Forbidden Superhero) című filmjét.
 
TIFF ajánló
 
Van egy licista fiú, aki szeret női ruhákat viselni. DE… ezek a női ruhák szuperhőssé változtatják. Enter Panty Man! Japán válasz az amerikai szuperhősfilm-dömpingre. 

 

 

Hirdetés