Végső búcsú Mudura Sándortól

Megnyíltak a 75 évesen elhunyt Mudura Sándor előtt a nagyváradi székesegyház kapui: szokatlan módon ott tartották ma az engesztelő szentmisét.
Hirdetés

Az ismert nagyváradi vállalkozót, milliomost és műgyűjtőt, a Lotus Center bevásárlóközpont tulajdonosát 75 éves korában érte a halál vasárnap. Engesztelő gyászmiséjét a nagyváradi római katolikus Bazilikában tartották – ez pedig sokakban ellenérzéseket váltott ki, hiszen a székesegyházban nem szokás civileket felravatalozni. Főleg ha az illető nevéhez kétes gazdasági ügyletek és egyéb botrányok is fűződnek.

A találgatások persze rögtön beindultak, hogy mi állhat a háttérben: a rossz nyelvek szerint egyszerűen csak arról van szó, hogy a pénz minden kaput megnyit…

A gyászszertartáson, mint az várható is volt, rengetegen vettek részt: a családtagok, rokonok, barátok mellett prominens személyiségek és egyszerű emberek is. A család előzetesen arra kérte a végtisztességet tevőket, hogy csak egy szál virágot vagy csokrot hozzanak magukkal, ne pedig koszorúkat – ennek eleget is tettek a megjelentek. A gyászmisét Fodor József, a nagyváradi római katolikus egyházmegye általános helynöke tartotta, magyar és román nyelven is szólva a gyászolókhoz. „Köszönjük, hogy éltél, minket szerettél, nem haltál meg, hanem álmodni mentél. Legyen békés álmod!” – fogalmazott szentbeszédében. A liturgia végeztével a visszaemlékező beszédek következtek, majd pedig a székesegyház kórusának énekével zárult az engesztelő gyászmise.

Hirdetés