Bambi sem tökéletes

Ha nem akarunk kiábrándulni gyermekkorunk kedvenc őzéből, akkor ne menjünk el a nagyváradi Malomban nyílt kiállításra. De amúgy meg igen.
Hirdetés

A váradi Malom hangulata igazán különleges. Koncerthelyszín, színház, kiállítótér. Minden volt már itt, és főleg lesz, hiszen a cél a város egyik alternativ kulturális központjává tenni. A lepusztult térben pedig minden valahogy másként hat: a színek, a formák, a fények.

A napokban kiállítótérként funkcionál: a Rózsaszín Pasztilla csoport tagjai mutatkoznak be, különösen expresszív, bátor, néhol enyhén polgárpukkasztó alkotásokkal. Mindannyian fiatalok, és a temesvári Képzőművészeti Egyetemen végeztek: a kiállítók Marian Codrea és Beaver („becsületes” nevét örök titok övezi), az esemény kurátora David Aron Indig. A péntek délutáni tárlatnyitó is fiatalosan laza volt, „mi elmondjuk, hogy mit láttok” szpícsektől mentes. Mert úgy gondolták, hogy beszéljenek inkább a munkák.

A tárlatot a nagyváradi Múzeumok Éjszakája program keretében rendezték meg, és a jövő héten is látogatható lesz, naponta 16–19 óra között.

Hirdetés