Szexi, luxus, és magyar lány tervezi

A luxusfehérneműt a Jolidonnál. Venczel Kati Udvarhely mellett él, de munkáit csak külföldön lehet kapni. Eleganciáról és flancolásról is beszélt az uh.ro-nak.
Hirdetés

„Kényelmes, ez az első szempont. A jó fehérnemű kiemeli a formáidat, széppé tesz. Minden nő úgy kellene öltözködjön, hogy nőiességét, szépségét kihangsúlyozza, és nem eltompítva azt. Mindegy, hogy mi a divat, mert az is lehet, hogy neked nem is áll jól a toppon levő stílus” – ajánlja Venczel Katalin divattervező az uh.ro interjújában.

Venczel Katalin 1978-ban született Marosvásárhelyen. A Művészeti Líceum elvégzése után Kolozsváron a Művészeti és Design Egyetemen a Dekoratív és Textilművészeti szakon tanult divattervezést, utána rögtön, vagyis 2001-ben lecsapott rá a Jolidon, hogy luxusbrandjének fehérnemű-tervezője legyen.
 
A luxus alsóneműn visszaszorul a kényelmi szempont: „ezeket felveszed egy bizonyos alkalomra, aztán ledobod a ruhád és a fehérneműt is. Felveszed öt percre, de a hatása nem marad el.”
 
Venczel Kati ugyanolyan otthonosan mozog a párizsi kifutókon, mint Kányádban, ahol jelenleg két gyermekét neveli.
 
Azt nem tudná megmondani, most mi a divat, mert már a 2015-ös kollekción dolgozik, de annyit elárult, hogy az idei nyár fürdőruhaslágere az egybe dressz, és hódít a retró. Bevallása szerint nem tud szépen varrni, ezért (is) nagy becsben tartja a jó varrónőket. A márkarajongókat viszont nem:
 
„Én nem vagyok márkafüggő. Utálom, ha írja a ruhán, nagyban, strasszokkal, hogy Gucci, vagy Dolce Gabana. Szeretem, ha visszafogott az öltözéked és esetleg valahol megjelenik egy pici címke. Az rendben van.
 
Ha valakit itt meglátok tetőtől talpig ilyen márkás cuccokban, akkor először az ugrik be, hogy turkáló, a második gondolatom, hogy Kína, és hogy fake, vagy lopott. Nem az ugrik be, hogy annak a valakinek volt rá pénze ezeket megvenni” – mondja a kellemesen hosszú interjúban.
 
Ha érdekel, mitől fakadt majdnem sírva Párizsban, vagy mennyire bonyolult elkészíteni egy melltartót, kattints az alábbi linkre.
 
Fotó: Egyed Ufó Zoltán

Hirdetés