Ezt nektek, bringások!

Mi is csupa jót kívánunk a járdatúrásban megfáradt, időnként szükségüket végző munkásoknak és főnöküknek.
Hirdetés

Csípjük, hogy a városháza eltemetteti a vezetékeket az oszlopokról. Legalábbis ezt a szándékot sejtjük a kolozsvári Főtér járdáinak körbetúrása mögött.

Egyúttal javasoljuk, hogy az ilyen munkálatokra kiírt pályázatok feltételei közé vegyék be az udvariasságot. Csak olyan cég kaphatja meg a munkát, amely a legkevesebb fennakadást fogja okozni vele a gyalogos, bringás és autós közlekedésben. (Ebben a sorrendben.)
 
Mert a kivitelező ezt a budit Kolozsvár egyetlen normális bringasávjára … szarta oda. Normálison azt értjük, hogy nem a járdán húzódik, elég széles, megfelelően jelzett, és tűrhetően védett az autós forgalomtól. Az egyetlen baja, hogy alig száz méter. Vagyis most már annyi se.
 
Bringasávlezárás
 
Bunkóság, na. Még akkor is, ha ez itt épp a legramatyabb bringasáv.
 
Ha a tisztelt olvasó / munkás / városházi hivatalnok most idekommentelné, hogy ne rinyáljunk már annyit, mikor épp jót és hasznosat csinálnak nekünk, akkor korzózzon végig a Bánffy-palotától a Deák Ferenc utcáig a már visszahelyezett piskótaköveken. Mert azok úgy viselkednek, mint a kukacok a kukackonzervben: ha egyszer felnyitod, soha vissza nem tuszkolod őket.

 

Hirdetés