Berágtak Fazakas Dorkára a Szent György Napok szervezői

A pazar tűzijátékkal tegnap véget ért Szent György Napok szervezői beperelnék a Facebook-oldalon Fazakas Dorka felhasználói névvel posztoló személyt, mert szerintük bojkottálni próbálta a rendezvényt.
Hirdetés
A szervezők azért rágtak be ennyire Fazakas Dorkára – amely vélhetően egy fiktív felhasználó –, mert a városnapokat megelőzően Szent György Napok arculatát használva és a szervezők nevében azt írta, a tűzijátékra szánt összeget inkább szociális célokra kellene felhasználják. A hetekig tartó „kultúrmisszió” során Fazakas Dorkáék többször megszólaltak és azt szorgalmazták, hogy ne legyen tüzijáték, ugyanakkor számos kifogást emeltek a rendezvény színvonalával kapcsolatosan.
 
Fazakas Dorka a városnapi tűzijáték előtt egy órával hirdetett meg gyertyás demonstrációt, amely végül elmaradt. Ezt kommentálva Grubisics Levente, a fesztivál főszervezője ma kijelentette: „a fagyi visszanyalt”. A fesztiváligazgató kifejtette: „lista van arról”, hogy kik állnak a Fazakas Dorka-jelenség mögött, és előfordulhat, hogy jogi útra terelik az ügyet.
 
Antal Árpád polgármester szerint Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2013-ban több mint hatmillió lejt fordított szociális célokra, a város tehát tisztességesen ellátja a szociális feladatokat.  

Hirdetés