Megvan a MéDiák programja!

A kolozsvári diáksajtó nyílt napján nagyon erős produkciók várhatóak. Olyan headlinereket jelentettek be mint: Magyari Tivadar, Könczey Elemér, vagy Tibori Szabó Zoltán!
Hirdetés

Ünnepel a Káfé Rádió, a Campus és a Perspektíva. A buli házigazdái a Babeş−Bolyai Tudományegyetem Kommunikációsai, valamint az Újságírás szak hallgatói. Ízelítőnek a bemutatkozókból:

Könczey Elemér

„Munkaidőben grafikus, emellett másodállásban három gyerek édesapja. Szabadidőben korszakalkotó és művész. Mindezeken kívül egyetemi oktató a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen. Kedvenc elfoglaltsága: megkísérelni naponta a világ megmentését egy rajzban, elvállalni minden létező munkát, felkérést vagy éppen előadást, amire a diákjai felkérik. Kevésbé kedvelt elfoglaltsága: nem ismert.”

Cseke Péter

„Tizenöt éve dolgozom a sajtóban, és már egyre valószínűbb, hogy újságíróként fogok nyugdíjba menni. Tizenhárom évet nyomtatott lapok (Krónika, Új Magyar szó) szerkesztője voltam, közel két éve a maszol.ro portált irányítom. A tizenöt év alatt hatalmasat változott a média világa. Mivel a változásokat saját bőrömön tapasztaltam, azt hiszem, hosszasan tudnék beszélni arról, mire számíthat egy pályakezdő újságíró. A nyílt napon riasztó jelenségekről is tudnék beszélni, de arról is, hogy a sajtós munkát nagyon meg lehet szeretni.”

Soós Róbert

„Négyévesen édesanyámnak arra a kérdésére, hogy mi akarsz lenni kisfiam, ha nagy leszel, azt válaszoltam, hogy bohóc. És úgy érzem félig már sikerült. 36 év alatt megtanultam magamon röhögni, most már csak másokat kell rávennem erre.”

És itt a menetrend is:

10:00–11:30 A három sajtóorgánum (Campus, Káfé Rádió, Perspektíva) bemutatkozója

11:45–12:45 Gergely Zsuzsa: A rádiózás

Hirdetés

13:00–14:00 Magyari Tivadar: Az egykori Campus és Perspektíva létrejötte és alakulása

14:00–15:30 ebédszünet

15:30–16:30 Könczey Elemér: A diáksajtó vizuális lehetőségei

16:45–17:45 Zörgő Noémi: A diáksajtó márkázása

18:00–19:00 Seer László: Az online sajtó lehetőségei

19:30–21:30 Kerekasztal-beszélgetés a mai sajtó kihívásairól – Kiss Gábor, Tibori Szabó Zoltán, Soós Róbert, ifj. Cseke Péter

Hirdetés