Orbán: egyértelmű felhatalmazást kaptunk

Az új közjogi rendszer és a gazdaságpolitika jóváhagyásának tekinti Orbán Viktor a Fidesz-KDNP választási győzelmét. Valamint az EU-ból való kilépés elvetésének.
Hirdetés

A választók vasárnap igent mondtak az új közjogi rendszerre, az új gazdaságpolitikára és a néppárti kormányzásra – értékelte Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján, az Országházban az előző napi országgyűlési választást. A kormányfő elmondta, egyetlen szóból állt a programjuk, abból, hogy „folytatjuk”.

Azt is mondta, hogy a választók nemet mondtak a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.
Megállapítása szerint egyértelmű és nem megkérdőjelezhető felhatalmazást, megerősítést kaptak, hogy folytassák azt, amit elkezdtek.

A mostani választások fényében egyértelmű, hogy a Fidesz a garancia, hogy se jobb, se baloldali szélsőség ne jusson szerephez. Orbán szerint nincs jelentősége annak, hogy két körzetben még nem tudható az eredmény, és annak sem, hogy lesz-e kétharmad, vagy sem. A lényeg, hogy folytassák a munkát, amit elkezdtek.

Orbán nem látja jelentőségét annak, hogy egy vagy két választókörzetben még nem dőlt el a mandátum sorsa, a lényeget ez nem befolyásolja – közölte.

„Magyarország helye az Európai Unión belül nem rendkívüli, csak „erőteljesebben fogalmazunk és határozottabban állunk ki” néhány fontos, Európában szokatlan gazdaságpolitikai intézkedés mellett – mondta Orbán Viktor.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország és az EU között nincs több konfliktus, mint más tagállamok és a közösség között.
„Széles jövő előtt állunk, nagy korszak kapujában”  - mondta.  Hozzátette: az ország a régió éllovasa lesz.

Gazdasági témákról szólva Orbán indokoltnak nevezte a bankadó megtartását. Megfogalmazása szerint indokolt, hogy a bankok is részesei maradjanak a méltányos közteherviselésnek.
Hozzátette, örömmel látja, hogy a pénzintézetek beépítették működésükbe a bankadót, és ismét profitot értek el.

 

Hirdetés