Én/Kolozsvár: fiatal forgatókönyvírók, szevasztok!

Szkeccsfilm készül a kincses városról. Te is megírhatod!
Hirdetés

Az Én/Kolozsvár csapata novellaíró pályázatot hirdet 30 év alatti írók számára. Olyan történeteket várunk, melyek Kolozsvárról, a kolozsvári érzésről szólnak, főszereplőin keresztül Kolozsvárból kapunk egy darabkát. A történetek lehetnek valósak vagy fiktívek, melyek a valós kolozsvári térben játszódnak.

Az Én/Kolozsvár egy közösségi filmkészítő projekt 2014-2015 között. A projekt célja, hogy 2015-re elkészüljön egy Kolozsvárról szóló szkeccsfilm, mely Kolozsváron élő, tanuló fiatalok munkájának eredménye.

Egy negyvenöt perces filmről van szó, amely hét rövidfilmből áll majd össze, és a filmek mindegyike itteni fiatalok által írt történetekre alapoz. Ezek a történetek kolozsvári fiatal forgatókönyvírók és rendezők, itteni ifjú színészek és gyártásvezetők, látványtervezők közös munkája által öltenek majd testet: az eredmény egy olyan kolozsvári fiatalokról szóló film lesz, melyet maguk a kolozsvári fiatalok készítenek.

Miénk ez a város, készítsünk róla filmet mi, aminek írd meg te a történetét! Szakmai zsűri segítségével választunk ki hét történetet, amelyek a 2015-ben elkészülő film alapjául szolgálnak majd.

A nyertes történetek díja egyrészt az, hogy 2015-ben a filmvásznon jelennek meg, illetve a Helikon irodalmi folyóirat hasábjain is olvashatóak lesznek.

A pályaműveket az enperkolozsvar@gmail.com e-mail-címre várjuk.

Határidő: 2014. április 23.  

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

Hirdetés