Európát Erdélyhez kapcsolják

Az udvarhelyi sportcsarnokban hol ácédécére rázzák, hol a Miatyánkot mormolják. Olyan fiatalosak!
Hirdetés

Mindeközben persze erőteljesen hangsúlyoznak. Nyomatékosítanak. Kiemelnek. Ismertetnek. És leszögeznek.

Az RMDSZ európai parlamenti választási kampánya elstartolt. Naggyon fiatalos. De Koszikáékkal milyen legyen, na.

 
 
Kelemen Hunor úgy érzi, a romániai magyarok hisznek Európában. Sőt, azokat az értékeket is magukénak érzik, amelyekre a modern kori Európát építették, és ezek szerint (értsd: mentén) teszik a dolgukat.
 
„Ha az RMDSZ jelöltjei nem jutnának be az Európai Parlamentbe, helyeiket román képviselők foglalnák el, akik sem Bukarestben, sem Európában nem tudják, és nem akarják az erdélyi magyarság érdekeit képviselni – mondta a szövetségi elnök. Vagy ahogy az MTI írja, figyelmeztetett.

Európa évszázadok óta ellenünk dolgozik

Már amikor nem vagyunk ott. Markó Béla történelmi megfigyelése szerint ahányszor képviselőink nem voltak jelen a döntéshozatalnál, a nélkülünk meghozott döntések csak ellenünk születtek. Gondolatát Trianon példájával támasztotta alá. „Ezért kell nekünk ott lennünk Európában, Brüsszelben” – mondta Markó, aki a Jó csávó a Markó-ra lépett a mikrofonhoz. Mondtuk, hogy nagyon fiatalos a buli. 
 
marko
Fotó: www.facebook.com/RMDSZ
 
Verestóy, a RMDSZ Deák Bill Gyulája szeretné, ha bebizonyítanánk, hogy közösségünk nem pártokra szakadva, hanem egységesen szavaz, ezáltal felmutatva egységét, szolidaritását.

Böjte atya imát mondott

A nagygyűlés „sztárja” Böjte Csaba volt, aki azért nem vállalta, hogy az RMDSZ jelöltlistáján szerepeljen, mert úgy gondolja, mindenkinek a maga helyén kell végeznie a dolgát, ő pedig a maga helyét a nehéz sorsú erdélyi gyermekek mellett látja. A szerzetes bibliai példákkal próbálta erősíteni a politikusokban a párbeszéd erejébe vetett hitet. Beszédét imával fejezte be, az EP-képviselő jelöltekért imádkozott együtt a jelenlevőkkel.

Hirdetés