Magyaroztak a női kosárdöntőn

Kitettek magukért a târgoviștei szurkolók és rendezők a női kosárlabdakupa csütörtök esti négyes döntőjén: egymást múlták felül magyarellenes megnyilvánulásokban.
Hirdetés

 

Botrányos fogadtatásban részesült a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata, illetve az együttes szurkolói csütörtökön este Târgoviștén, ahol a román kupa négyes döntőjét játszották.
 

A Sepsi SIC, az Aradi ICIM, a CSBT Alexandria és a házigazda együttes részvételével megszervezett tornán a székelyföldi csapat döntőt játszott az aradiakkal, a partiumi gárda pedig végül 67-61 arányban felülkerekedett.
 

Helyszíni beszámolók szerint a székelyföldi csapat és mintegy nyolcszáz lelkes szurkolója nem csupán az elvesztett döntő miatt bosszankodhatott, hanem a helyi közönség és a szervezők magyarellenes megnyilvánulásai miatt is. A târgoviștei galeri a döntő előtt olyan, a települések bejáratánál elhelyezett helységnévtáblára emlékeztető molinót emelt magasba, amelyen Sepsiszentgyörgy magyar nevét áthúzták, a szervezők pedig a bemelegítés alatt olyan hazafiad dalokat játszottak – Doamne ocroteşte-i pe români , illetve Noi suntem români – amelyeket általában a szélsőségesen nacionalista rendezvényeken is előszeretettel énekelnek.
 

Emlékezetes, hogy tavaly az ugyancsak a Sepsi SIC részvételével, Gyulafehérváron megrendezett Final Fourban a helyi rendőrség eltávolított a sportcsarnokból egy szentgyörgyi szurkolót, aki székely zászlót lobogtatott. Akkor arra hivatkoztak, hogy a székely jelkép lengetése „erőszakhoz vezethetett volna.”

Hirdetés