Die Antwoord Bonchidán sokkol

A villámkastély az utolsó fellépőit is bejelentette. A fokvárosi őrülteken kívül itt lesz Gramatik, Sasha, és kapaszkodjatok: a Stereotrombone!
Hirdetés

A szervezők ma délelőtt jelentették be a Facebook-on az utolsó headlinereket. Ember nem kívánhat többet. És akkor még a Stereotrombone is fellép. A legújabb kolozsvári supergroup nem vacakol, egyből a nagyszínpadról fognak csúcsra pörgetni. A srácoknak egyébként ma jött ki a legújabb klipjük.

Dél-Afrika történelme: „Nelson Mandela, District 9, Die Antwoord” – állítja Ninja, és ki merne vele vitatkozni. A Die Antwoord óta tudjuk, hogy mi fán terem a ZEF életérzés. És afrikaansul se rappelt előttük soha senki. Ez ti. a világ legfiatalabb hivatalos nyelve, a holland, angol és helyi törzsi nyelvek ötvözetéből jött létre. A Yo-landi Visser, Ninja és Dj Hi-tek által alapított trió ars poeticája valahogy így hangzik: „Az emberek olyan mértékben nem tudatosan élik életüket, hogy a művészet eszközeivel sokkoló gépezetként kell őket felébreszteni”.

Gusztustalan és zseniális. Vagy csak simán beteg?

Sasháról azt mondják, ő az elektronikus zene Beethovenje. Nem tudjuk, hogy így van-e, de ha valaki igazán tud bánni a zenével, akkor az ő. Nincsenek műfaji vagy stílusbeli határai, mindent használ, amit csak jónak talál, legyen az electro, trance, breakbeat, progresszív vagy deep house. Igazi audióvizuál-orgia, na.

Hirdetés

Gramatik: ő az a szlovén dj, aki saját maga rakta fel anno a teljes diszkográfiáját a Piratebayre. Hát nem király arc? Évekig volt a csengőhangom az alábbi szám.  

Június 19-22. között a bonchidai Bánffy-kastélyban! Borítékolhatóan az Év Eseménye. 

Hirdetés