A PRM EP-képviselője lehet Ilie Năstase egykori teniszcsillag

Sportsztárral emelné pártja megkopott fényét Gherorghe Funar, a soviniszta Nagy-Románia Párt elnöke. Ilie Năstase teniszcsillagot indítaná a párt színeiben az EP-választáson.
Hirdetés

A Nagy-Románia Párt jelöltje lesz az európai parlamenti választáson Ilie Năstase egykori román teniszcsillag. Legalábbis ezt tudatta egy közleményben vasárnap Gheorghe Funar, a párt elnöke. „A hazafi Năstase elfogadta a felajánlást, hogy a PRM listáján induljon az EP-választáson. A jó román Năstasét a PRM elnöke kérte fel az indulásra” – áll a közleményben.

Ilie Năstase azért árnyalta a képet: azt mondta, beszélt ugyan Funarral erről, de még nem döntött, idejét ugyanis jelenleg egy bukaresti tenisztorna szervezése tölti ki.

Ugyanakkor nyilatkozata alapján könnyen előfordulhat, hogy valóban a szélsőségesen magyarellenes párt politikusa lett, ugyanis mondandóját egy teljesen PRM-kompatibilis megjegyzéssel zárta. „Azért mennék Brüsszelbe, hogy egyesekkel ellentétben jókat mondjak Romániáról. Láttam, hogy Tőkés László románnak tünteti fel magát, de abból, ahogy Brüsszelben beszél, nem ez tűnik ki” – mondta Năstase.

 

Hirdetés