Hadd látom, úgymond, mennyit ér a székely tartomány

Semjén Zsolt alá idén is lovat adtak. S ő léptetett fakó lován.
Hirdetés
A miniszterelnök-helyettes nagyon belejött a lovaglásba: ismét lóháton érkezett Kézdivásárhely főterére. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke azt mondta, a Gábor Áron öntödéjében ágyúvá lett székely harangok ma is szólnak a magyarság szívében.
 
Semjén így fogalmazott: 

„Azt üzeni ez a harangzúgás, hogy nem hagyjuk magunkat, mert ami másnak jár, nekünk is jár. Barátaim, az Európai Unióban az önrendelkezés, az autonómia természetes, megszokott, bevett valóság. Ha másnak lehet, nekünk is lehet, mert nem vagyunk alábbvalóak egyetlen más nemzetnél sem.”

Beszéde végén történelmi tavasznak nevezte az ideit, április hatodikát pedig az egyetemes magyarság ünnepének, mondván, hogy idén most már minden magyar kifejezheti politikai akaratát. 
 
„Szeretett honfitársaim, félszavakból értjük egymást: önök mindenben számíthatnak ránk és mi is számítunk önökre! Isten áldja Erdélyt, Isten áldja Székelyföldet, Isten áldja Kézdivásárhelyt!” – így búcsúzott. Jövőre is visszavárjuk, és szívből reméljük, hogy Isten megtartja a ló szokását.

Hirdetés