Tőkés: autonómia nélkül a krími tatárok sorsára jutunk

Ponta és Tőkés már kóstolgatják egymást. Ponta szerint Tőkésnek hiányosak a földrajzi ismeretei, Tőkés szerint Ponta posztkommunista.
Hirdetés
Ponta szerint „fogalmam sincs, hol van a Krím-félsziget”. A valóság azonban az, hogy országunk kormányfője nem tudja, hogy hol van Erdély és Székelyföld – írja Tőkés László mai közleményében.
 
Tőkés László kedden a strasbourgi felszólalásában a következőket mondta:
 
„Tudnivaló, hogy Sztálin büntetőpolitikája következtében a Krími Autonóm Köztársaságnak ma már mindössze 12%-át teszik ki a tatárok, akiknek demokratikus látszatintézménye – a medzslisz – joggal követeli ENSZ-békefenntartók kiküldését a megszállott térségbe. A krími tatárok elfogyatkozásához hasonlóan, erdélyi magyarságunk lélekszáma is vészesen megcsappant. Az erdélyi kisebbségek (magyarok, németek stb.) számaránya kilencven esztendő alatt 45%-ról 20% alá süllyedt.”
 
Az európai parlament képviselője sajnálja, hogy megint őt kiáltották ki bűnbaknak, és – mint írja – a posztkommunista Ponta-kormány politikai ellenfeleivel szemben játssza ki ismét a magyar kártyát.
 

Egyébként észrevettük, hogy a volt püspök úrnak van egy legkedvencebb kifejezése, amely egyetlen beszédéből sem hiányzik.  

Hirdetés