POSZTol két erdélyi színtársulat is

A marosvásárhelyi és a kolozsvári színház képviseli az erdélyi színjátszást a Pécsi Országos Színházi Találkozón. Az előbbit az Alkésztiszt című produkcióval, utóbbit pedig Csipikével válogatták be.
Hirdetés
A június 5. és 14. között zajló rendezvényen összesen 13 produkció, köztük három határon túli és két független előadás szerepel majd a versenyprogramban.
A találkozó díszvendége Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, érdemes és kiváló művész.
 
Az idei fesztiválra Császár Angela színművész és Sándor L. István színházi kritikus, az Ellenfény című tánc- és színházművészeti folyóirat főszerkesztője választotta ki az általa legjobbnak ítélt produkciókat a 2013. március 1. és 2014. február 28. között bemutatott magyarországi és határon túli magyar színházi előadások közül.
Pécs város önkormányzata csaknem 60 millió forinttal járul hozzá a POSZT megtartásához. A támogatás meg is látszik a fesztivál programján, ebben az előadások mellett számos, színvonalasnak ígérkező kulturális program és kiállítás is helyt kapott. Többek között a Leonardo da Vinci találmányait bemutató kiállítás is, amelynek alkalmából és a város főterén felállítják 8,5 méter magas lószobrot is.

Fotó: Rab Zoltán

Hirdetés