Olcsó bérlakással segítene Cseke a kilakoltatottaknak

Azokat támogatná egy törvényjavaslattal Cseke Attila szenátor, akik nem tuják fizetni a banki hitelt, ezért elárverezik a lakásukat. A lényeg: önkormányzati bérlakások, olcsón.
Hirdetés

Szociális lakásokkal segítené meg Cseke Attila RMDSZ-es szenátor azokat, akik képtelenek fizetni ingatlanhitelük törlesztőrészleteit, ezért a bank elárverezi lakásukat.

A szenátor közölte, jövő héten olyan törvényjavaslatot terjeszt be a parlamentben, amely lehetővé tenné az önkormányzatok számára, hogy megvásárolják a bankok által elárverezett lakásokat, amelyeket aztán bérbe adhatnának azoknak, akik a részletfizetés elmulasztása miatt elvesztették ingatlanukat. „A bérleti szerződés időtartama ötéves lenne, de meghosszabbítható, a lakbér értéke pedig nem haladhatná meg a bérlők jövedelmének tíz százalékát” – ecsetelte Cseke.

Azok, akiknek van másik lakásuk is, vagy máshol bérelnek ingatlant, nem igényelhetnek ilyen szociális lakást, az önkormányzati szociális lakások bérlői pedig nem adhatják másnak bérbe az ingatlant.

Egy ilyen lakás területe a tervezet szerint nem haladhatja meg a száz négyzetmétert.

 

Hirdetés