Padlóra küldte a publikumot

Szinte kifeküdtünk Visky Zsolt elvesztett tárgyaitól, többen térdre estek. Most nekünk vesztegeti őket, cserébe történeteket vár. Hess a Tranzitba!
Hirdetés

 A Lost and Lost Visky Zsolt Gilles the Postman című projektjének következménye . A lassúfutár-szolgálat során leveleket, kis csomagokat szállított személytől személyig Európában biciklivel. Kolozsvárról indult, Budapest, Bécs, Velence, Bázel, Prága, Berlin, Amszterdam, Brüsszel, Luxemburg, Párizs útvonalon Londonig.

A projekt szándéka lelassítani az üzenetek áramlását, megtölteni történetekkel, találkozásokkal, az útközben érintett helyszínek hangulatával, és persze sok izzadtsággal. Nem egy luxusszolgáltatás volt ez: a szállítási díj távolságtól és időtől függetlenül 1 (egy) euró. A feladó követhette a csomag útját a gilles-the-postman.blogspot.ro blogon.

Van tehát a biciklisfutár útja Európába, és van számtalan ismeretlen út, amit ez előbbi keresztez. A metszéspontokat az országutak mentén heverő tárgyak jelzik. Ezeket gyűjtötte össze a postás, hogy egy beszélgetés erejéig láthatóak legyenek, aztán újra szétszóródjanak, és történetet találjanak maguknak.

Arra kérjük a látogatókat, hogy a tárgyakkal lépjenek személyes viszonyba, és ha úgy gondolják, fogadjanak örökbe egyet közülük. A tárgyak mellett egy mondatot fognak találni – egy lehetséges előtörténet szilánkját. Azt szeretnénk, ha ezt a történetet ebből a mondatból kiindulva a befogadó írná bele a tíz napig tartó kiállításba.

A kiállítás február 28. és március 11. között látogatható délután 3 és 7 között; minden nap délután 5 és 7 között a szerző jelenlétében.

Hirdetés