Közútkánaán készül Észak-Erdélyben

A tavaly bejelentetthez képest közel kétszer annyi út felújítását tervezi Bihar, Szilágy, Máramaros, Szatmár és Kolozs megye. Csak jöjjön a zsé az Uniótól.
Hirdetés

Bővül az észak-erdélyi útfelújítási projekt, a legfrissebb térkép alapján már a korábbi úthálózat dupláját, azaz 820 kilométernyi útszakasz modernizálását javasolják az Északnyugati Régiófejlesztési Ügynökségnél.

„Ez a projekt prioritást élvez a 2014–2020-as időszakra kidolgozott stratégiánkban” – szögezte le a Krónikának Andreea Marcu, az ügynökség sajtóreferense. A megyeközi úthálózat terve, mely segíti a térségben az átjárhatóságot, és több pontban kapcsolódik a transzeurópai közlekedési hálózathoz, az elmúlt év végén beérkezett ötletek alapján körvonalazódott.

Bihar, Szilágy, Máramaros, Szatmár és Kolozs megye önkormányzata még tavaly ősszel közösen rajzolta meg azon útvonalak térképét, amelynek felújítása szerintük a legfontosabb. Akkor egy négyszáz kilométeres, 225 millió euróból kivitelezhető beruházást mutattak be, amely Kolozs megyét csupán 33 kilométeren érintette volna, Beszterce-Naszód megye pedig nem is szerepelt a tervekben.

A Krónikához eljutott legfrissebb térképen azonban már mind a hat megyét megjelölték: Beszterce-Naszód területén 121 kilométert, Kolozs megyében 179-et, Máramaros megyében 180-at, Bihar megyében 116-ot, Szatmár megyében 129-et, míg Szilágy megyében 92 kilométer utat javítanának meg.

Részletek a Krónika honlapján.

 

Hirdetés