Őket eresztenénk rá a székelyföldi erdőirtásokra

Tényfeltáró portál indul csillagászati összegből. Most már csak meg kell győznünk az angolszászokat, hogy nálunk is nyomozzanak, mert mi félünk.
Hirdetés

Szívesen ajánlanánk témákat a most induló The Intercept portálnak. Tényfeltárnak 250 millió dolláros indulótőkéből – írja a Transindex. És nagyágyúkkal dolgoznak, például azzal a Glenn Greenwalddal, akinek Edward Snowden kiszivárogtatta az egész NSA-s botrányt.

A bemutatkozó szerint a portál félelem nélküli, egy-egy téma minden aspektusát bemutató újságírást szeretne művelni. Mivel mi rendszeresen és alkalomszerűen is félünk, ezért a The Intercept figyelmébe ajánlanánk a székelyföldi erdőirtásokat, Verestóy Attila és Traian Băsescu (két név csak úgy találomra) kommunista káderdossziéjának lenyomozását, vagy azt, mi lett ’89 után a Szeku archívumával és óriási emberállományával.
 
Kérdés persze, ki fog fizetni azért, hogy ilyenekről olvasson, és hogy egyáltalán a befektető Pierre Omidyar viszont akarja-e látni a pénzét. Részletek a legpénzesebb média-startupról az alábbi linken:

Hirdetés