Nemes Előd kitálalt

Az EMNP már nem a Fidesz egyedüli partnere Erdélyben, a párt ráadásul a Székely Nemzeti Tanácsot is magára haragította. És Toró T. Tibor nevét se hallotta senki e vidéken.
Hirdetés

Bírálatok áradatát zúdította egykori pártjára az EMNP-ből nemrég kizárt háromszéki politikus sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján – írja a Maszol.  Az EMNP alapító tagja, háromszéki majd sepsiszentgyörgyi elnöke perelni fog azért, hogy megtarthassa néppárti tagságát és ezzel együtt önkormányzati mandátumát.

Nemes Előd azzal veszítette el a Néppárt bizalmát, hogy elvállalta a Kovászna megyei RMDSZ által beindított magyarországi választási regisztrációs szolgálatot.

Szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, szerinte az alakulat országos szinten „szétfeszül”, ennek oka az „EMNP–EMNT-kétfejűség”. Olyan  kritikákat is megfogalmazott, mint hogy „elszigetelődtünk és partnerek nélkül maradtunk egy olyan erőtérben, ahol még a tisztes helytálláshoz is társakra lenne szükség. Ezért pecsételődik meg idén a párt sorsa. Nem a mezei harcosok, nem a gerébek vagy az elődök rontották el, hanem a Néppárt országos vezetősége.”
 
Szóvá tette azt is, hogy ugyan „a Néppárt Háromszéken érte el a legjobb eredményeket a helyhatósági választásokon, ám a tagság mintegy 60 százaléka már nem aktív.”
 
Nemes a párt döntését nem fellebbezi meg, az óvási határidő lejártával azonban bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Hirdetés