Mentsük meg a Fellegvárat. De hol?

Az önkormányzat nem revitalizálhatja, a tulajdonos meg nem akarja. A civilek összefognak. Csak nem találtuk meg, hogy hol.
Hirdetés
A Fellegvár megmentéséért indítottak kezdeményezést a kolozsváriak. Miután Emil Boc polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, „semmit nem tehetnek a Fellegvár felújításának ügyében, minthogy nem rendelkeznek a terület tulajdonjogával”, a civilek kampányba kezdtek – írja a clujulcultural.ro.
 
A kampány Facebook-oldalát állítólag Mihai Cucerzan, az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem adjunktusa hozta létre, és a kolozsvári portál szerint már 230-an lájkolták. Nekünk nem sikerült az oldal nyomára bukkanni a Facebookon, bár ketten is kerestük legalább fél órán át. Nem hisszük, hogy ennyire titkos lenne a kampány, ezért ha bárki rábukkan, kérjük, küldje el a linket kommentben vagy emailben.
 
A Fellegvár egyébként a BT Leasing Transilvania tulajdonában áll, használati joggal pedig az Unita Tours rendelkezik, amely Boc elmondása szerint még a tavaszi nagytakarításhoz sem hajlandó az önkormányzat rendelkezésére bocsájtani a területet. A jogi herce-hurca ugyan évek óta zajlik, megnyugtató megoldás azonban nincs kilátásban.
 
Fotó: Cristian Ivaneş

Hirdetés