Hetvenöt éve szentelték püspökké Márton Áront

Munkára fel, mert hitvalló boldoggá avatásához mindenképp csoda kell – mondták Vatikánban Márton Áron boldoggá avatásának ügyében. De mit is jelent ez pontosan?
Hirdetés

Milyen módon szokták a csodát bizonyítani? Mikor van szükség a csodára, és mi ennek a szerepe a boldoggá avatás folyamatában? Mit tehetnek az egyszerű hívek annak érdekében, hogy Márton Áront boldoggá avassák? Többek között erről szól Maksay Ágnes kolozsvári rendező, szerkesztő Márton Áron boldoggá avatási pere című dokumentumfilmje, amelyet Márton Áron püspökké szentelésének 75. évfordulóján, a volt püspök szülőfalujában, Csíkszentdomokoson is bemutatnak.

 
A vasárnap fél 5-től kezdődő évfordulós ünnepséget a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet rendezi. A rendezvényen jelen lesz Maksay Ágnes is, akivel a filmvetítést követően beszélgetni lehet. Ugyanakkor két kötetet is bemutatnak. Az első egy Márton Áronról szóló konferencia dokumentumkötete, amelyet Lázár Csilla ismertet, míg a második a Székely Könyvtár sorozatban az egykori püspök beszédeiből megjelent könyv, amelyről Lövétei Lázár László, a Székelyföld főszerkesztője beszél.
 

Hirdetés