Helye van-e Antonescunak a világ közepén?

A „bálványosi folyamatról” értekezett Németh Zsolt és Toró T. Tibor Kolozsváron. A román hivatalosságokat is szívesen látnák Tusnádfürdőn.
Hirdetés

Hogyan befolyásolja román-magyar viszony kiszámíthatatlansága a „bálványosi folyamatot”? Többek között erről is szó esett azon a vitafórumon, amelynek meghívottja a Bálványosi Nyári Szabadegyetem szenátusának két alapító tagja, Németh Zsolt, Magyarország Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke volt.

 
Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Bálványos Intézet által szervezett Bálványosi folyamat és nemzeti integráció című vitafórumon Németh elmondta: abban reménykedik, hogy az EP-választások elmúltával újból bizalmi alapra helyezhető és konszolidálható a román-magyar kétoldalú kapcsolat, így a román közjogi méltóságok, az államfő, a miniszterelnök, kormánytagok, törvényhozók egyaránt szívesen látott vendégei lesznek a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek és Diáktábornak.
 
Vendégül látják-e Antonescut Tusnádfürdőn, ha elnökké választják? A Transindex beszámolója szerint az Eckstein-Kovács Péter szövetségi politikus által feltett kérdésre Toró T. Tibor, az EMNP elnöke azt válaszolta: előbb Antonescut válasszák meg elnöknek, majd a szervezők megszavazzák, ott-e a helye. 

Hirdetés