Nem fagytak be a közműdíjak

Sok erdélyi lakosnak fagyott az arcára a mosoly, amikor meglátta, hogy az enyhe tél ellenére a tavalyinál lényegesebb magasabb a decemberi fűtésszámlája. Van, ahol 60 százalékkal kell többet lepengetni.
Hirdetés

Az indokolatlanul magas decemberi fűtésszámla miatt panaszkodnak több erdélyi megyeszékhelyen a lakótársulások. Az illetékesek elmondása szerint a központi távhőrendszertől függő háztartásoknak a megelőző év azonos időszakához, illetve novemberhez képest jóval többet kellett fizetniük a szolgáltatásért – annak ellenére, hogy a tavalyi év utolsó hónapjában tavaszias volt az időjárás, ráadásul a fűtés gigakalóriánkénti ára sem drágult.

A számlák közötti eltérés Aradon a legkirívóbb, ahol a fűtésért átlagosan 60 százalékkal kellett többet fizetni decemberben, mint 2012 utolsó hónapjában, de a drágulás mértéke Temesváron is elérte az 50 százalékot. Brassóban, Csíkszeredában és Kolozsváron ezzel szemben a megelőző évhez képest kevesebbet kellett fizetni a fűtésért.

Egyes megyeszékhelyeken – például Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Nagyszebenben, Besztercén és Gyulafehérváron – ugyanakkor a sorozatos lecsatlakozások nyomán ettől a téli idénytől már nem üzemel a központi távhőszolgáltató.

 

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

Hirdetés

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Hirdetés