Nincs ingyen telek Csíkszeredában

De nem is igényelték. Míg más erdélyi városok ingyen telekkel csábítják haza a 35 év alattiakat, Szereda az ANL-s lakásokban is kockázatot lát.
Hirdetés
Ingyenes telkek és lakóházak típusterveinek biztosításával próbálja több hazai település házépítésre vagy külföldről való hazatelepedésre ösztönözni a fiatal családokat. Csíkszeredában erre nincs lehetőség, a város nem rendelkezik beépíthető telkekkel – írja a székelyhon.ro.
 
Nagyváradon is osztottak ki házépítésre szánt telkeket 35 év alatti fiataloknak, legutóbb Nagyszalonta polgármesteri hivatala jelezte, így szeretné ösztönözni a városba hazatelepedő fiatal családokat. 
 
Sepsiszentgyörgyön Gyere haza! néven fut a program 2009-től: 300 négyzetméteres ingyen telkeket és házterveket biztosítottak, ha az igénylő fel tudta mutatni a ház becsült árának 55 százalékát. Kevesen tudták, ezért tavaly óta már csak tíz százlalékot kérnek.
 

Csíkszereda kivárja, melyek az eredmények más településeken, mondta az alpolgármester. Antal Attila az ANL-lakásokban is kockázatot lát: a város telket vásárol és közművesít, és nem látja előre, kap-e lakót. Antal szerint a városban egyébként is a sok az üres ingatlan, és nem is tud róla, hogy bárki telket igényelt volna a hivataltól.

Hirdetés