Megállapodott az RMDSZ és az MPP. Arról, hogy majd még találkoznak

Merthogy a keddi nap folyamán a két párt vezetői tárgyaltak egymással. A választásokról. Meg az együttműködésről.

Hirdetés

Szűkszavú közleményben tudatta az RMDSZ, hogy a keddi nap folyamán Kelemen Hunor szövetségi elnök Kolozsvárott, az RMDSZ elnöki hivatalában találkozott a Bíró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke által vezetett küldöttséggel.

A kommüniké tanúsága szerint az RMDSZ és az MPP közti találkozón rendkívül eredeti gondolatok hangzottak el: az európai parlamenti választásokról, és a két politikai alakulat közötti lehetséges együttműködésről tárgyaltak a felek, megállapodva abban, hogy az együttműködésnek túl kell mutatnia az európai parlamenti választásokon, és figyelembe kell venni a romániai magyar emberek legfontosabb célkitűzéseit: a szülőföldön való megmaradást, a kisebbségi jogok bővítését, valamint a közösségi autonómiaformákat.

Kelemen Hunor az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban ismertette a Szövetség álláspontját. „2014-ben figyelembe véve a 2012-es választások eredményeit, RMDSZ lista indítását tartjuk célravezetőnek. A Szövetség nem kívánja feladni 25 éves arculatát, nevét, jelképét, hiszen azt a magyar emberek sorozatosan megerősítették. Ugyanakkor fontosnak tartom azt, hogy közös dolgainkról egyeztessünk, működjön a folyamatos párbeszéd az RMDSZ és az MPP között” – hangsúlyozta a szövetségi elnök a találkozót követően.

A felek abban is megállapodtak, hogy az RMDSZ és az MPP között újabb találkozóra kerül sor február első felében.

A találkozóról képet nem küldtek, pedig szívesen megmutattuk volna a történelmi eseményt.

Hirdetés